Basin-Bulteni-Prestij-Odulu

Akkuyu NGS, "En prestijli yatırım projesi" seçildi

Cumhuriyet tarihinin en büyük enerji projesi olan Akkuyu NGS, Business Challenge 2015 yarışmasının "En prestijli yatırım projesi" kategorisinde birinci oldu.

Sky Reporter Dergisi’nin her yıl düzenlediği ve iş dünyasının ‘en’lerinin belirlendiği geleneksel “Business Challenge” yarışması kapsamında okuyucu anketi sonuçlandı. Yıl içinde belirlenen adaylar farklı kategorilerde performans, yaratıcılık,  çevre koruması, vizyon ve ekonomik başarı kriterleri çerçevesinde değerlendirmeye sunuldu.

Bu yıl 7.’si düzenlenen ve iş dünyasının en başarılı temsilcilerinin belirlendiği ankette, "En başarılı turizm yatırımı", "En yenilikçi şirket", "En iyi çıkış yapan marka", "En kreatif girişimci", "En çevreci kuruluş", "En başarılı büyükşehir belediyesi" dahil olmak üzere tam 19 ayrı kategoride oy kullanıldı. Sky Reporter Dergisi, okuyucu anketinin sonuçlarına göre Akkuyu NGS inşaat projesini "En prestijli yatırım projesi" kategorisinde ödüle layık gördü.

Derginin Yayın Koordinatörü Nilgün Zorlu'nun elinden ödülü alan Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Fuad Akhundov, " Türkiye’nin ilk nükleer santrali olacak Akkuyu NGS yaklaşık 20 milyar Dolarlık dev bir proje. Böylesine önemli bir ödülü proje uygulamasının başlangıç aşamasında almak çok güzel. Karar alma süreçlerimizde yalnızca ekonomik değil, çevresel ve sosyal boyutları da dikkate alarak hareket ediyor, yatırım bölgelerimizdeki kent ve kırsal bölgelerdeki tüm etki alanımızdaki paydaşlarımızla şeffaf bir biçimde iletişimimizi yürütüyoruz. Bu ödülü, şirketimizin sürekli gelişiminin takdiri olarak değerlendiriyor ve projede emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Nilgün Zorlu da, "Dergimiz, tüm adayların birbirinin faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olabileceği bir platform şeklinde tasarlanmıştır. Bu anketleri düzenleyerek okuyucularımıza, yatırımcılar ve kendi işinde uzman olan başarılı yöneticiler hakkında bilgi vermeye çalışıyoruz. Bu yıl Akkuyu NGS inşaat projesi "En prestijli yatırım projesi" unvanına layık görüldü. Ülke ekonomisi açısından çok büyük önem taşıyan bu projenin birinci seçilmesinden dolayı dergi yönetimi olarak biz de büyük gurur ve mutluluk duyduk. Projenin gelişimini takip edeceğiz ve gelecekte yarışmanın diğer kategorilerde de aday gösterilmesi için katkıda bulunacağız" dedi.

Bilgi için:

Sky Reporter Dergisi, bağımsız ekonomi ve haber dergisidir. 2009 yılından itibaren yayınlanan Dergi, Tiraj Medya Grubu bünyesinde yer almaktadır. Dergide, en başarılı girişimciler ve şirketler hakkında analitik makaleler ve haberler yayınlanmaktadır. Tirajı 12 bin 500 adet olan dergi abonelik sistemine göre dağıtılmaktadır. Sky Reporter okuyucu kitlesi, iş, bilim ve sanat dünyasının temsilcilerinden oluşmaktadır.

Dergi yönetimi, Business Challenge 2015 ödül adaylarını, her kategoride 6'şar olmak üzere yıl boyunca Türkiye'nin ekonomi gündeminde sürekli yer alan ve farklı kriterlere göre değerlendirilen adaylar arasından göstermiştir.

AKKUYU NÜKLEER AŞ Basın Servisi